Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by
Tobacco in history and culture : an encyclopedia
Author:
ISBN: 0684314533 0684314053 0684325489 9780684314068 9780684314075 Year: 2005 Publisher: Detroit ; New York ; Munich Thomson Gale

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

The coffee paradox : global markets, commodity trade and the elusive promise of development
Authors: ---
ISBN: 1842774565 1842774573 1848136293 9786611215606 1848130597 1281215600 Year: 2005 Publisher: London : Zed books,

Competition and economic regulation in water : the future of the European water industry.
Authors: ---
ISBN: 1843390493 Year: 2005 Publisher: London IWA


Book
De rechten van de jongeren : opvoeding, gezondheid, vrije tijd, aansprakelijkheid.
Authors: --- ---
ISBN: 9076229511 Year: 2005 Volume: *55 Publisher: Brussel Test-Aankoop


Book
Innovation in agri-food systems
Authors: ---
ISBN: 9076998655 9086866662 Year: 2005 Publisher: Wageningen : Wageningen Academic Publishers,

Food, fermentation and micro-organisms
Author:
ISBN: 9780632059874 0632059877 0470995270 9786611312022 0470709588 1281312029 0470995262 9780470995266 9780470995273 9781281312020 6611312021 9780470709580 Year: 2005 Publisher: Oxford Blackwell Science

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Fermentation and the use of micro-organisms is one of the most important aspects of food processing, an industry worth billions of US dollars world-wide. From beer and wine to yoghurt and bread, it is the common denominator between many of our foodstuffs. In his engaging style Professor Charles Bamforth covers all known food applications of fermentation. Beginning with the science underpinning food fermentations, Professor Bamforth looks at the relevant aspects of microbiology and microbial physiology, moving on to cover individual food products, how they are made, what is the role of fermentation and what possibilities exist for future development. * Internationally respected author * Coverage of all major uses of fermentation in the food industry * Practical coverage of food processing in relation to fermentation A comprehensive guide for all food scientists, technologists and microbiologists in the food industry and academia, this book will be an important addition to all libraries in food companies, research establishments and universities where food studies, food science, food technology and microbiology are studied and taught.

Biosensors for food analysis.
Author:
ISBN: 1855737760 1845698150 9781845698157 9781855737761 Year: 2005 Publisher: Cambridge Woodhead

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This work reviews the current status of research and commercial developments in the field of biosensors used for food analysis. It looks at the possibilities of biosensors for food analysis, their capacity for measurement of a range of analytes and their ability to monitor complex biochemical parameters during the production or processing of foods. It examines several opportunities for biosensor applications within the food industry supply chain, for instance to indicate the quality and seasonal variation of natural resources.


Multi
De Kliksons voorbijgeklikt : reflecties van op de zijlijn
Authors: --- --- ---
ISBN: 9044118374 Year: 2005 Publisher: Antwerpen/Apeldoorn Garant

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Wat willen tieners eigenlijk in hun vrije tijd? Hoe ervaren ze hun buurt? Begin 2004 werd bij meer dan 35000 tien- tot zestienjarigen gepeild naar hun behoeften aan vrijetijdsbesteding in de eigen buurt. De bevindingen werden voorgelegd aan een aantal koepel- en middenveldorganisaties om tot concrete beleidssuggesties te komen. De aangemaakte platformteksten werden in het najaar aan de bevoegde ministers voorgelegd op een discussiedag in het Vlaams Parlement. In het eerste hoofdstuk van dit boek wordt door Lieven De Rycke van het Kinderrechtencommissariaat nog even stilgestaan bij de belangrijkste resultaten van dit onderzoek. Leen Ackaert, eveneens van het Kinderrechtencommissariaat, vraagt zich in een tweede hoofdstuk af of spelen zo typisch is voor kinderen en wat het belang is van het buiten kunnen spelen. Via een tiener-participatieproject in Sint-Truiden illustreert ze hoe kinderen hieraan kunnen bijdragen. Marianne Labre gaat als speelruimteambtenaar in Gent na in hoeverre er bij De (her)inrichting van de publieke ruimte rekening wordt gehouden met de wensen van meisjes. Orthopedagoog Geert Van Hove maakt enkele bedenkingen bij de vrijetijdsbeleving van kinderen met een beperking. Eric Castermans, coordinator bij 'Uit de Marge', wijst er op dat ook maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren een enorm potentieel bezitten aan talenten en mogelijkheden. Het jeugdwerk kan hen hierbij helpen. Als coordinator bij JES vzw probeert Gorik Kaesemans nog specifieker in te gaan op de vrijetijdsproblemen in de grootstedelijke agglomeraties. Journalist Filip Rogiers ten slotte, komt in een laatste hoofdstuk tot de ontdekking hoe moeilijk het is om jongeren te zien zoals ze zijn. Een schooljaar lang volgde hij voor 'De Morgen' het levenspad van zes jongeren. Op een hanteerbare cd-rom wordt het hele Kliksonsproces in kaart gebracht. De Kliksonsvragenlijst, de individuele standpunten van de koepel- en middenveldorganisaties, de platformteksten, de discussies en de reacties van De bevoegde ministers komen hierbij aan bod.

Listing 1 - 10 of 18 << page
of 2
>>
Sort by